دوران بارداری و کمردرد
در طول زمان بارداری به دلیل تغییر هورمونهای مادر، فشار و وزن وارد شده ازسوی جنین، کمر درد در مادران به وجود میآید.
شکایت از کمر درد در دوران بارداری، یکی از اصلیترین و شایعترین شکایات در این دوران است، که در کنار مشکلات دیگری چون یبوست و سوزش سر دل و …، گذراندن دوران بارداری برای مادر را سخت و طاقت فرسا میکند.
اهمیت به سلامت جسمی در دوران قبل از ازدواج
اگر دختران در زمان قبل از ازدواج ، به سلامتی جسمی خود بیشتر اهمیت دهند و ورزش کنند مشکلات جسمیشان در مراحل مختلف زندگی به خصوص دوران بارداری به مراتب کمتر میشود.
اما متاسفانه کم شدن تحرک دختران و مادران جوان و بیتوجهی آنان به اهمیت ورزش کردن، سلامتی، تقویت بنیه جسمی باعث میشود روز به روز این شکایات بیشتر شود و از همه اینها بدتر سن شیوع و ابتلا به این دست شکایتها هر سال کم و کمتر میشود.
به نحوی که شکایت یک مادر جوان 20 ساله الان مانند مادران و زنان 60 ساله است.
رعایت نکات ساده، برای جلوگیری از کمر درد دوران بارداری
در دوران بارداری مادران میتوانند با رعایت یک سری نکات آسان از کمر درد در دوران بارداری جلوگیری کنند.
نحوه درست خوابیدن میتواند تاثیر زیادی در کاهش کمر درد داشته باشد.
به مادران باردار توصیه میشود هنگام خوابیدن به پشت، یک بالشت زیر زانو و یا زیر ساق پا قرار دهند تا قوس کمرتان به زمین نزدیکتر شود.
در واقع هر حالتی از خوابیدن که بتواند قوس کمر را کمتر کند، درد کمر را نیز کاهش میدهد.
در حالتی که مادر باردار به سمت پهلو میخوابد بهتر است زانوهای خود را خم کند و یک بالشت بین آنها قرار دهد.
در حالتهایی که مادر مدت زمان زیادی را در طول روز میایستد و یا راه میرود بهتر است از شکم بندهای بارداری برای حمایت از کمر خود، استفاده کند.
البته برای کاهش کمر دردهای بارداری، ماساژ توسط یک فرد آموزش دیده کمک خوبی به کاهش درد میکند.
هنگام نشستن صندلی حتما مدلی را انتخاب کنید که پشتی داشته باشد و یا اینکه یک جای کوچک برای قرار دادن بالشت در پشت کمر، گردن و پشتتان داشته باشد تا بتوانید صاف بنشینید.هنگام نشستن بر روی صندلی بهتر است یک چهارپایه کوچک زیر پای خود قرار دهید.تمرین وضعیتهای بدنی درست در بارداری یکی از اساسیترین آموزشها هنگام بارداری است که مادر باردار باید آنها را فرا گیرد.
در مواقعی که میخواهید اجسام کوچکی را از زمین بلند کنید، به حالت چمباته (روی دوپا) بنشینید و با پاهایتان بلند شوید. در این حالت بالاتنه خود را خم نکنید و از کمرتان برای بلندکردن اجسام استفاده نکنید. به طور خلاصه سعی کنید فشار اجسام را بر روی کمر خود قرار ندهید.
در برنامهریزی روزانه خود، ورزش کردن و فعالیتهای مرتب بدنی را بگنجانید. فعالیتهای منظم روزانه، کمر شما را قوی نگاه میدارد و در تسکین دردهای آن به شما کمک میکند.
( در دی وی دی ” پکیج بارداری سالم و زایمان راحت،” همه موارد، بصورت تصویری،آموزش داده شده است)